PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – ÖSZTÖNDÍJ

 

Magyarország Eszéki Főkonzulátusa és a Horvát Katolikus Egyház ösztöndíj pályázatot hirdet magyar nemzetiségű, a 2019/2020-as tanévben horvát felsőoktatási intézményben tanulmányaikat megkezdő hallgatók számára.

Pályázhat minden olyan horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2019/2020-as tanévben nappali tagozatos képzésben vesz részt valamelyik horvátországi felsőoktatási intézményben. Előnyt élveznek a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban végzett tanulók, valamint az igazoltan hátrányos szociális helyzetű pályázók.

Az ösztöndíj összege a sikeres pályázatok számának függvényében kerül meghatározásra, nagysága a pályázati alapban összegyűlt adományok egyenlő felosztásával kialakuló összeg.

A beérkezett pályázatok elbírálásában és a döntéshozatalban Magyarország Eszéki Főkonzulátusa és a Szent Péter és Pál Katolikus Plébánia mellett a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége, az Eszéki Magyar Népkör Egyesület és az Economica Hungarica Alapítvány vesz részt.

 

A pályázathoz a következő dokumentumok szükségesek:

  • önéletrajz
  • motivációs levél (max. 2000 karakter)
  • magyar nemzetiséget igazoló dokumentum fénymásolata, pl. Magyar igazolvány,

bármilyen Horvátország által kiadott hivatalos dokumentum, amelyben jelzik a nemzetiséget, pl. születési anyakönyvi kivonat, a Statisztikai Hivatal választási listáról való igazolása stb.

  • állami érettségi bizonyítvány
  • horvátországi felsőoktatási intézményben tanulmányaikat 2019 szeptemberében megkezdők esetében felsőoktatási intézménybe nyert felvétel igazolása
  • az eltartó kereseti igazolásának fénymásolata
  • honlevél (domovnica) fénymásolata.

 

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje:

2019. november 29., péntek, 14.00 óra.

 

A pályázatokat ajánlott küldeményként postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Cím:   Magyarország Főkonzulátusa Eszék

Vijenac Ivana Mažuranića 3., 31000 Osijek

 

JÓ PÁLYÁZÁST KÍVÁNUNK!